Bean-Sidhe 2011.08.17. 12:36

Öröm az evés!

 Az előző bejegyzésben is említettem már mekkora öröm a szülőknek ha egy baba szépen eszik. Elfogadja az ételt, nem köpi ki, nem kell könyörögni hogy csak még egy falatot a papa kedvéért. 

Mit tehetünk hogy ilyen könnyen menjen az etetés?

 

-Tálaljunk szép tányérba (lekötik a színek, szívesen eszik szép színes, mintás tányérból minden baba)

-Etessünk műanyag babakanállal (általában ezek is színesek, kedvet adnak az evéshez. Puhák, nem hideg mint a fém, kellemesebb érzés a szájban)

-Türelem! Mindig szánjunk időt az etetésre. Lehet hogy a babánk szeret lassan nyammogni, ízlelgetni az ételt. De azért figyeljünk oda erre. Lehetőség szerint ne tartson sokkal tovább mint a szoptatás tartana. kb 30 percnek elégnek kell lennie hogy a baba megegyen egy adag ételt.

-A látogatók is zavarhatják a babát evés közben. Elfordítja a baba a hang irányába a fejét, érdekesebb lehet az idegen mint az étel

- Legyen az étel olyan hőmérsékletű ahogy mi is szívesen fogyasztanánk! Lehet hogy túl meleg vagy túl hideg étellel kínáltuk eddig a babánkat!

- Csak olyan ételt adjunk neki amit mi is megkóstoltunk, és szívesen megennénk magunk is!

-Az ételt nem szükséges túlfűszerezni! A babáknak érzékenyebb az ízlelőbimbóik!

-Ha bizonytalanok vagyunk mit is főzzünk, készítsünk babáknak való ételeket, keressünk babáknak való recepteket! Itt is tudsz vásárolni babaszakácskönyet

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=hu&formkey=dEpHOVluMG1hRDA1R0VnZUtfVmdHMkE6MQ#gid=0

Kattints és főzz okosan a babádnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr663160131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása