Bean-Sidhe 2011.09.21. 15:04

Babahiszti

 Nálunk igencsak aktuális a kérdés ugyanis eljutottunk abba a korba ahol már nem csak azért sír a baba mert éhes álmos melege van fázik, hanem esetleg azért is, mert valamit akar, illetve nem úgy akar ahogyan mi. 

Nálunk a nappaliban van egy hordozható kiságy, a nappali legbiztonságosabb része, gondoltam beleteszem és játszik szépen. Egy ideig ez működött is, most viszont sokkal érdekesebb a kinti világ, a nappali illetve a konyha többi része. Mindenbe bele lehet kapaszkodni, fel lehet állni és persze elesni. Azonnal kitör a hiszti amint beleteszem a kiságyba, ha leteszem a nappali közepére minden rendben van. Viszont mászunk minden felé, elektromos vezetékek a legérdekesebbek jelenleg. Viszont főzni azért csak kell, vegyük elejét a hisztinek!

Mit teszünk ilyenkor?

 

1.Betesszük a kiságyba és hagyjuk sírni. Vagy ő bírja tovább vagy én. Valószínűleg ő.

2. Nem főzünk :)

3. Trükk

Kipróbáltam mindhárom módszert, és a 3. jött be.

A Trükk:

Játszunk a nappaliban, bekerülünk a kiságyba, jön a hiszti hogy anya ki akarok jönni......

-Kiságy fölé szerelhető játék  Kérdés, hogy meddig főzünk. 10-20 percig biztosan be fog válni.

-Játékok a kiságyban/járókában   tartsunk mondjuk 3 dobozt, osszuk el a játékokat hogy mint 3 dobozba jusson. Első héten az első doboz tartalmát adjuk oda, következő héten cseréljük. Így mindig érdekesek lesznek a játékok, nem unja meg őket.

Út az önálló játékhoz elfelejtve ezzel a hisztit.......

Semmiképp se kapkodjuk fel azonnal, egy picit lehet hagyni sírdogálni úgyis halljuk a hangján hogy ezt meddig tehetjük meg. Ha csak pityereg, hagyjuk hogy megnyugtassa magát. 

Ha vészesnek látjuk a helyzetet vegyük fel, mondjuk el hogy anyának dolga van de nemsoká jön játszani, vigasztaljuk meg, simogassuk meg, tegyük vissza, hagyjuk kicsit sírdogálni. 

Sokszor az is elég ha lát minket. Esetleg énekeljünk!

Többször el fogjuk játszani hogy felvesszük, picit megnyugtatjuk, visszatesszük. Egyre több idő fog eltelni a letevés és felvevések között.

Maradjunk nyugodtak!

 

Ha a babánk (itt már nagyobb babára gondolok, 9 hónaposra, 1-2 évesre) mindig minden körülmények között megkapja amit akar, ezt tökéletesen ki is fogja használni és ennek mi látjuk majd a kárát. Később ő is. Találjuk meg az arany középutat hogy mindenki boldog lehessen.  6 hónaposnál fiatalabb babát ne hagyjunk sírni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr133243606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása